Ti gode grunner til at skyen er så populær

Skal du konsentrere deg om yrket ditt, eller skal du installere programvare, oppgradere Windows, konfigurere printere, holde styr på lisenser  og mobilabonnement, rette IT-feil og være ansvarlig for bedriftens sikkerhetskopieringsrutiner?

Stopper bedriften din opp hvis datasystemene stopper opp? Da er IT-systemene dine virksomhetskritiske.

Dersom IT-systemene dine er virksomhetskritiske, er det mer og mer vanlig å la et eksternt firma drive IT-systemene dine, slik at du kan drive på med fakturerbart arbeid, i stedet for å bruke tid på å holde datasystemet ditt i drift.

«I gamle dager» ble datautstyr kjøpt inn på impuls fra Elkjøp og programvare ble installert lokalt på hver PC. Dokumenter og filer ble lagret litt lokalt, litt på en felles server og kanskje litt på skytjenester som Dropbox og Google Disk. Data lå både her og der. Låter det kjent?

Med moderne IT-drift har du tilgang til akkurat de samme programmene og de samme dataene. Forskjellen er bare at både programmer og data ligger på ett sted, nemlig på et datasenter. Det eneste du behøver, er en nettforbindelse og en nettleser. Du får tilgang til dataene dine hele døgnet fra en mobiltelefon, et nettbrett, en laptop, en Macintosh eller en god, gammeldags stasjonær PC.

Kræsjer Mac-en eller PC-en din, er ingen programmer eller data borte. Blir den stjålet, får uvedkommende ikke tilgang til dataene dine. For de ligger jo ikke lokalt på PCen din!

Dette kalles skytjenester, fordi både programmer og data ligger «i skyen». Dette er også kjent som Software as a Service, forkortet SaaS. «Skyen» er både maskinvare, programvare og data.

Programvaren som du bruker, blir levert, administrert og oppgradert av Technet. Du får tilgang via en nettleser.

Skyen er kjempepopulær

Noen av de mest stabile og populære tjenestene på internett ligger i skyen. Nettbanken din er et godt eksempel. Uansett om du bruker mobiltelefonen, PC-en på jobben eller Mac-en i sofaen hjemme, får du tilgang til den samme informasjonen — i skyen. Gmail, Facebook, Dropbox og Netflix er også gode eksempler på tjenester som er trygt plassert i skyen.

Sjansen er stor for at konkurrentene dine flytter ut i skyen akkurat nå.

Bedrifter ønsker seg mer effektivitet, mindre kostnader, mer oppetid og økt datasikkerhet, og skyen gir dem alt dette.

Ti gode grunner for at du skal overlate IT-driften til Technet

La oss kikke litt på ti gode grunner til at Technet skal avlaste bedriften din ved å overta IT-driften.

Grunn #1: Få fart på bedriften uten voksesmerter

Ny ansatt? Ikke noe stress. Bare gi beskjed til Technet, så leverer vi en ny PC. Et nytt arbeidsområde er allerede satt opp i driftssentralen vår for den nye brukeren, med alle programmene han eller hun behøver. Vi tar også hånd om lisensproblematikken.

 

 

Grunn #2: Oppdatering av programvare og maskinvare? Ikke tenk på det, engang.

Så fort det kommer en ny versjon av programvaren du bruker, blir den automatisk oppgradert. Du henter kaffe, starter opp hjemme-PC-en eller nettbrettet ditt, og den nyeste versjonen av programvaren ligger klar.

 

 

Grunn #3: Samarbeidet mellom de ansatte blir helt friksjonsfritt

Uansett hvor dine ansatte sitter i verden, ligger dataene dine på ett sted: Nemlig på datasenteret vårt. Alltid tilgjengelig, alltid online. Ingen som har lagret det nye budsjettutkastet eller tilbudet lokalt, Alt ligger ett sted.

 

 

Grunn #4: Jobb fra hvor som helst: Du trenger bare strøm og internettforbindelse

Alle ansatte kan jobbe hjemmefra, fra hytta, fra internettkafee eller fra Australia. Uansett om de bruker PC, Mac, nettbrett eller mobiltelefon.

 

 

Grunn #5: Å kjøpe egne servere er galskap.

Spar penger! Ikke kjøp den dyre serveren! Bruk heller tida på fakturerbart arbeid, og nyt at all infrastruktur bare fungerer.

 

 

 

Grunn #6: Sikkerhetskopiering er inkludert

Datakræsj? Full krise? Regnskapet borte? Ikke med skytjenester.

Technet tar backup av alle dataene dine — hver eneste time. Så ingenting forsvinner.

 

 

Grunn #7: Vi er forberedt på den store katastrofen, slik at du slipper å tenke på den

Har du ikke noen plan i tilfelle katastrofe, sier du? Slapp av, det har nemlig vi. Å ha en katastrofeplan krever gjerne store ressurser og veldig mye penger. Hos oss er dette inkludert i tjenestene våre.

 

 

Grunn #8: Le så du griner når PCen blir stjålet

Har han som er så distré glemt PC-en på toget? Forsvant laptopen da det var innbrudd på hytta? Forsvant iPad-en sammen med bagasjen som forsvant?

Dette er nå redusert til en triviell forsikringssak. Ingen data forsvant.

 

Grunn #9: Legg konkurrentene dine bak deg med helt nytt konkurransefortrinn

Leter du etter ting som skiller deg fra dine konkurrenter? Skytjenester kan gi deg helt nye konkurransefortrinn.

 

 

 

Grunn #10: Kutt daukjøttet. Ikke betal for ressurser som ikke er i bruk.

Har bedriften en lisens per PC i stedet for en lisens per bruker? Har dere lisenser som ikke er i bruk? Alt dette tapper bedriften for likviditet.